Европа е изправена пред най-тежката си криза с доставките на

...
Европа е изправена пред най-тежката си криза с доставките на
Коментари Харесай

САЩ стояли зад газовата криза в Европа, категорични от Москва

Европа е изправена пред най-тежката си рецесия с доставките на газ в историята, като цените на силата се повишават, а немските вносители даже разискват режим, откакто от Кремъл понижиха потоците на запад.

 

На въпроса какво би трябвало да се случи, с цел да може " Северен поток 1 “ да стартира още веднъж, представителят на външното министерство Мария Захарова пред " Ройтерс ":

" Задавате ми въпроси, чиито отговори знаят даже децата - тези които започнаха това, би трябвало да го довършат ".

 

Според нея Вашингтон от дълго време се стреми да прекъсне енергийните връзки сред Русия и огромните европейски сили като Германия, макар че Москва е била благонадежден снабдител на сила от руско време.

 

" Доминацията на Вашингтон надви. В Европейския съюз на власт бяха докарани политически сили, които играят ролята на " овце-провокатори. Това е безусловно самоубийство, само че наподобява, че ще би трябвало да преживеят това “, сподели Захарова пред Ройтерс в коридорите на Източния стопански конгрес във Владивосток.

 

Съединените щати и Европейският съюз упрекнаха Русия в енергиен шантаж, откакто Москва понижи доставките на газ за европейски клиенти. Русия сподели, че има механически проблеми с компресорна станция, които глобите са попречили да бъдат отстранени.

 

Кремъл твърди, че Западът е провокирал енергийната рецесия, като е наложил най-строгите наказания в актуалната история - стъпка, която съгласно съветския президент Владимир Путин се равнява на оповестяване на икономическа война.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР