Европа е изложена на риск от въвеждане на ограничения за

...
Европа е изложена на риск от въвеждане на ограничения за
Коментари Харесай

Европа е изложена на риск от енергийни ограничения тази зима

Европа е изложена на риск от въвеждане на ограничавания за прилагане на сила тази зима, изключително в случай че студеното време съвпадне с покачващото се търсене търсене в Китай, предизвести ръководителят на Международната организация за енергетика (IEA) Фатих Бирол. В коментар по отношение на вероятните последици от дефицита на сила вследствие на съветската инвазия в Украйна, специалистът сподели, че може да се вкарат лимите за промишлени консуматори на газ и други, в случай че не бъдат подхванати стъпки за възстановяване на успеваемостта на потреблението.

Ако имаме тежка и дълга зима и не предприемем ограничения... Не бих изключил опцията за въвеждане на лимите за природния газ в Европа, като се стартира от огромните индустриални производители, споделя той в изявление с Financial Times.

Този напън е допустимо да нарасне на фона на решението на, които са най-големите консуматори на съветски газ, и това докара до забележителен растеж на цените.
Реклама
Бирол предложи държавните управления да понижат потреблението на сила посредством възстановяване на успеваемостта. Потенциалният дефицит на газ ще бъде по-малък, в случай че китайската стопанска система не работи с нормалните си темпове. През последните месеци рестриктивните мерки, наложени като част от политиката на Пекин за нулев коронавирус, забавиха икономическия напредък на страната и понижиха търсенето на сила, само че сега ограниченията се разхлабват и производството стартира да се повишава още веднъж.

Кремъл употребява енергийните доставки за напън върху страни, които поддържат Украйна. " Газпром " към този момент спряма природния газ за няколко страни, в това число България, Полша и Финландия, а от предходната седмица и Нидерландия и Дания, за несъблюдение на настояванията на компанията за потребление на нов механизъм за заплащане в рубли.
План за изключителни обстановки
Коментарите на Бирол за опцията за енергийни ограничавания не са изненадващи - Германия и Австрия обявиха още през март, че при положение на дефицит на газ ще лимитират потреблението на промишлеността, с цел да подсигуряват, че ще има задоволително за семействата.

В Германия, проект за деяние, направен от Bundesnetzagentur (BNetzA), който ще дава отговор за газовите лимите при потребност, проучва кои компании ще би трябвало да получат приоритет. " В взаимозависимост от сериозността на дефицита може да се наложи да се понижи доставката на газ за някои потребитеВисоките цени на газа вършат европейските предприятия по-малко конкурентнили до нула ", се споделя в известието на немските управляващи.
Реклама
Министърът на климата на Дания Дан Йоргенсен също сподели в изявление, че проектите за изключителни обстановки, в това число енергийни ограничавания, може да се наложат, в случай че Европа спре да внася съветски газ. Кадри Симсон, еврокомисарят по енергетика, удостовери, че блокът създава проекти за изключителни обстановки при цялостно прекъсване на вноса на съветски газ, което неизбежно ще включва предели за промишлеността.
Мерки единствено в краен случай
На конференция на IEA в Дания, Бирол акцентира, че въвеждането на лимите не е единственият вид, а последна мярка. Според него енергийната сигурност би трябвало да бъде реализирана посредством нараснала успеваемост, повече потребление на възобновима сила и " потребление на максимума от съществуващите нефтени и газови залежи " - вместо нови, огромни планове за изкопаеми горива, които биха траяли да се експлоатират през до 2040-2050 година и ще значи " довиждане на нашата интернационална политика в региона на климата ". Но предизвести, че високите цени на петрола неизбежно ще причинят компликации в доста стопански системи.
Европа стана главен покупател на американския полутечен газЕвропа е получила съвсем три четвърти от целия полутечен природен газ на Съединени американски щати през първите четири месеза на 2022 година Старият континент измести Азия като най-голямата дестинация за импорт на полутечен природен газ от Съединени американски щати, като дневните доставки са се утроили по отношение на междинните доставки за предходната година, оповестяват от Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати (EIA).През 2021 година Европейски Съюз беше трети по значимост пазар за американския полутечен газ. Увеличението значи, че Съединени американски щати в този момент обезпечават съвсем половината от вноса на полутечен природен газ в Европа. Администрацията на президента Джо Байдън даде обещание да усили доставките за Европа, откакто блокът реши да понижи зависимостта си от съветския газ в отговор на нашествието на Москва в Украйна. Азия, която беше дестинация за съвсем половината от американския полутечен природен газ през последните две години, е отбелязала спад на размерите на половина през 2022 г.Перспективата за по-високи облаги насърчи американските компании да доставят повече гориво за Европа за сметка на други пазари. Данни на Bloomberg сочат, че Съединени американски щати са нараснали износа на полутечен природен газ с 18% тази година. Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Отбрана 3 Енергетика 1 Енергетика 2 Градове 3 Свят 1 Отбрана 2 Отбрана 3 Свят Реклама Свързани публикации Русия ремонтира " Турски поток " в миг, в който пазарът е към този момент с пикови цени 18 юни 2022, 17:24 Половината от съветския експорт на недопечен нефт се насочва към Азия 16 юни 2022, 12:07 Високите цени на газа вършат европейските предприятия по-малко конкурентни 15 юни 2022, 13:11 Предизвикателствата пред новия енергиен проект на Европейски Съюз 14 юни 2022, 09:07 Пътят на Балканите към енергийна самостоятелност: Единна платформа и REpowerEU 13 юни 2022, 17:31 Вижте още публикации Коментари и разбори Зелената договорка на Европейски Съюз - всичко, което би трябвало да знаете Какви са европейските зелени политики и регулации, кой е обиден, какви схеми за финансиране има и какви са периодите за реализиране на задачите Към публикацията Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР