Европа е длъжна да разбере, че Русия и Китай не

...
Европа е длъжна да разбере, че Русия и Китай не
Коментари Харесай

САЩ: Европа трябва да разбере, че не Русия и Китай не могат да бъдат нейни приятели

Европа е длъжна да разбере, че Русия и Китай не са и в никакъв случай няма да станат нейни другари, съобщи в четвъртък помощник-държавният секретар на Съединените американски щати за Европа и Евразия Уес Митчел.
" Идеята, че огромни властнически страни като Русия и Китай могат откровено да почитат националната самостоятелност на други страни граничи с фантастиката. Те двете работят на основата на властнически геополитически обичаи, изцяло противоположни на свободните народи. Нашите съдружници в Централна Европа не трябва да се поддават на никакви илюзии, че тези страни са техни приятели… Чиста полуда е мисълта, че Владимир Путин може да бъде последовател на националната самостоятелност на неголяма страна ", сподели американският посланик на семинар, проведен от Атлантическия съвет.
" Друг наш принцип е, че чакаме от тези страни, на които оказваме помощ, да отхвърлят помощта на нашите противници. Западна Европа не може да продължава да ускорява енергийната си взаимозависимост от същата тази Русия, от която Америка я пази. Или да прави бизнес с Иран, който строи балистични ракети, застрашаващо Европа ", продължи Митчел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР