Еврооптимизмът е официалната държавна задължителна идеология на България. България ще

...
Еврооптимизмът е официалната държавна задължителна идеология на България. България ще
Коментари Харесай

Валентин Вацев: Гешев е свидната, сакрална жертва на олтара на европеизма, но има полезен ход

" Еврооптимизмът е формалната държавна наложителна идеология на България. България ще понесе целия вероятен в света еврооптимизъм. "
Това мнение изрази в изявление за БНР геополитическият анализатор доцент Валентин Вацев. Той направи прилика на днешната действителност у нас с учението на св. Августин за божествения град и земния град на прегрешението.

" Европа е някъде там, с нейния съвършен център Брюксел, а ние сме си тук, живеем в земния град на прегрешението. Нашият неверен свят тук, в който Бойко Борисов като един български Авраам, учредител на вярата, " поставя на дръвника " своя първороден наследник Гешев. В резултат на това от " царството Божие ", т.е. от Европа, идва ангел, който се допуска, че ще сътвори сходство сред земното царство и " Божието царство ". Г-жа Габриел е клиширан облик, тя е ангел, ангелите поначало са клиширани. Ангелът е елементарен вестител, той няма никакви особени персонални характерности, той е неземна мощ, която е изпратена да благовести. Г-жа Габриел ще ни благовести с аналог на царството Божие на земята, като сътвори държавно управление, в случай че го сътвори. (…) Очакваме госпожа Габриел " да раздра гърдите си " и да извади своето горящо европейско сърце, с цел да ни поведе към едно по-светло бъдеще. "

Вацев регистрира " благородно състезание за това кой ще бъде назначен за обичана брачна половинка от американското посолство – Политическа партия, Демократична България или ГЕРБ ".

" На този стадий Борисов ги изпревари с една доста огромна крачка, те нямат потребен ход, той лидира. Но ние не сме видели още дейностите на жертвеното агне, на сакралната жертва. Главният прокурор Гешев ще бъде сакрална жертва и тя би трябвало да бъде положена на олтара на българския неоевропеизъм, само че той има право и да приказва, до момента в който отива на олтара. Гешев е свидната, сакрална жертва, която ние би трябвало да платим за правото да влезем в " царството Божие " на европеизма. Той въпреки всичко ще се опита да каже нещо и да извади някакви спомагателни причини в това тъмно свещенодействие. Предстои ни да забележим по какъв начин всичките негови доближени го ругаят и показват забележим екстаз от неговото жертвоприношение. "

" Очаквам Гешев да направи нещо, с цел да се измъкне от нуждата на легне на олтара като свидна европеистка жертва. Гешев има потребен ход ", направи прогноза анализаторът.

Борисов съумя да ги изпревари на завоя, само че те могат да наваксат като слагат на дневен ред родовите грехове на Бойко Борисов – съветската тръба, която мина през България и фотография, на която той подарява на Путин куче, съобщи Вацев.

Възможни са и двете обединения – както на ГЕРБ с ПП-ДБ, по този начин и на ГЕРБ с други партии, само че по-вероятна е хартиената, счита Валентин Вацев. По думите му Бойко Борисов и Движение за права и свободи в никакъв случай не са имали основни разлики или несъгласия, защото Движение за права и свободи символизират идеалния политически център, отворен във всички направления - " можеш да протегнеш ръка и да срещнеш ръката на Йордан Цонев ".

Относно бъдещото евроатлантическо държавно управление той изрази съмнение, че " може да се появят опозиционни сили, които си разрешават обществено да се съмняват в плодородната роля и същина на това държавно управление ", само че на държавно управление построено по този метод, по европейски обичай, е доста мъчно да се измисли съпротива, " с изключение на политическата мощ " Възраждане ", за която ние знаем, " че към този момент е опряла тавана си и няма накъде да пораства ".

В сърцевината на българския бюрократично-политически хайлайф към момента има очевидно противоречие кой стои твърдо върху еврокилимчето, акцентира Вацев.

Тези, които не съумеят да влязат в държавното управление, ще би трябвало да носят бремето на опозиционността, сподели още той и настоя, че в случай че всички неистово се стремят да влязат в сходно европравителство, то остава въпросът кой да бъде съпротива.

Запитан какво честваме на 9 май и кой чества, Валентин Вацев уточни:

" От една страна е празник на междинния европеец, който съдържа в себе си и паметта за това, че в случай че танковете на Йосиф Страшни не бяха срутили Берлин, нямаше да има никаква Обединена Европа от вида, в който през днешния ден я виждаме. (…) За елементарния европеец този празник е интегрален. Празник, който обръща паметта към от дълго време минали, само че към момента незабравени взаимовръзки. Но доста по-вероятно е този празник оттук насетне да се възприема като свещеното свещенодействие на европейския бюрократ, това е света литургия на евробюрократа, който се причестява в този празник към непреходните европейски полезности. Предстои да бъде празник на благословената европейска администрация, по отношение на която ние, в България сме в действителност в подчинено положение. 9 май следва да бъде празник на европейското бюрократическо свещенодействие. Ние сме в малко по-външно състояние по отношение на това свещенодействие, ние сме новопричестени и би трябвало да не жалим напъните си в причестяването си по отношение на това свещенодействие. "

" Има неверници, които понякога си разрешават тънки и перфидни подмятания във връзка развития европеизъм, който в този момент построяваме. По-голямата част от българското общество няма самообладание да влезе в шенгенската обетована земя и да схване божествената берекет на еврото. Но има обособени неверници, които е редно да бъдат разобличавани, заклеймявани и заковавани на позорния дирек ", разяснява Валентин Вацев в предаването " Политически НЕкоректно ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР