Евролидерите изразиха безпокойството си от липсата на реален напредък в

...
Евролидерите изразиха безпокойството си от липсата на реален напредък в
Коментари Харесай

Евролидерите обезпокоени от липсата на напредък с Лондон по въпроса за Ирландия

Евролидерите показаха безпокойството си от неналичието на действителен прогрес в договарянията за Брекзит и съответно по въпроса за границата с Ирландия.

Това излиза наяве от признатата на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел декларация за договарянията сред Общността и Англия за Брекзит.

 Европейски Съюз се чуди кой води договарянията за Брекзит от Англия
Европейски Съюз се чуди кой води договарянията за Брекзит от Англия

Преговарящите за Брекзит не могат да продължат с разграничен английски кабинет

Декларацията е единствено от четири параграфа, а основното изречение е единствено едно , написа " Гардиън ".

" Европейският съвет показва паниката си от неналичието на действителен прогрес за реализиране на съглашение за решение за оказване на подпомагане на Ирландия/Северна Ирландия ", се споделя в декларацията.

Европейските водачи приветстват напредъка в частта за юридическия текст за Брекзит, само че в това време е належащо да бъде реализирано единодушие за териториалното използване на съглашението, най-вече за Гибралтар.

 Франция желае да се приготви сюжет за Брекзит без договорка с Лондон
Франция желае да се приготви сюжет за Брекзит без договорка с Лондон

Не желаеме това, британците също не го желаят

По-рано през днешния ден основният договарящ за Брекзит от страна на Европейски Съюз Мишел Барние предизвести, че се резервира " голяма и сериозна " бездна сред Англия и Европейски Съюз, изключително за проблема с Ирландия.

Той разясни преди началото на втория ден на срещата на върха, че Европейски Съюз желае амбициозно партньорство с Англия, в това число в региона на търговията и сигурността.

 Англия напуща Европейски Съюз - законопроектът за Брекзит се трансформира в закон
Англия напуща Европейски Съюз - законопроектът за Брекзит се трансформира в закон

Законът анулира Закона за Европейските общности от 1972 година

Според него ключът към бъдещето съдействие е партньорството да се базира на полезностите и правилата на Европейски Съюз, които Лондон би трябвало да съблюдава.

Това значи целокупност на единния пазар, сплотеност на четирите свободи, автономност на решенията на Европейски Съюз и отбрана и съблюдаване на главните права на жителите на Европейски Съюз, посочи Барние.

Той добави, че Европейски Съюз към момента чака да чуе какво желае Англия.

Барние прикани премиера Тереза Мей да подсигурява, че бялата книга за бъдещите връзки ще бъде " работеща и реалистична " . Политикът предизвести, че има малко време за реализиране на съглашение.

Постигнат е прогрес на договарянията, само че има съществени проблеми с решаването на въпроса за Ирландия , акцентира той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР