Евролаб“ няма да се завърне отново на границата, за да

...
Евролаб“ няма да се завърне отново на границата, за да
Коментари Харесай

Гечев: Евролаб няма да се върне на границата

„ Евролаб “ няма да се завърне още веднъж на границата, с цел да реализира фитосанитарен конрол, до момента в който отпред на Министерството на земеделието е Явор Гечев.

Това заричане даде самият той по Нова телевизия през днешния ден, като разяснява вчерашното премахване на шефа на БАБХ Христо Вълчанов по искане на самия Гечев.

Докато аз съм длъжностен министър, няма по какъв начин сегашният режим на границата да се промени. В момента работи единствено страната, в лицето на Агенцията по храните – както във връзка с пробите, които се взимат на границата, по този начин и по товаро-разтоварната активност, контрола, който се прави в лаборатория. И това няма да се промени, акцентира той.

Министърът бе безапелационен, че информацията, която се изнася в общественото пространство, по-скоро е за пространствата, които употребява „ Евролаб ” на границата.

Те нямат нищо общо с реализирането на самия граничен надзор. Там се водят редица каузи. Дори по изземането на съответните пространства БАБХ не е индивид. Тоест ние нямаме права да ги изземем. Това е в пълномощията на регионалния шеф, акцентира Гечев.

По думите той самият е издал заповед за инспекция в БАБХ за всички данни, които са изнесени досега.

След като има публичен интерес, аз съм задължен да отвръщам. Ако формалният надзор на Министерство на здравеопазването каже, че има какъвто и да е проблем от какъвто и да е чиновник, персонално ще вкарам всяко едно от нещата в прокуратурата. Проверяваме всичко. Но тази политическа дъвка сякаш стана малко повече. Не мога да схвана къде е казусът, разяснява още министърът.

Той приказва и за изнесените данни за дело, което е изгубено от БАБХ поради неплатена такса.

Аз не адресирам представители в съда. Изпраща ги самата организация, която има особено посланичество. Това дело не е изгубено. Това, което знам, с тази разписка, която преди ден сякаш не беше платена, се жали в допълнение в съда. Но споделих – без значение какво професионално посланичество ще реализира страната, лабораторията няма да влезе на границата – най-малко до момента в който аз съм министър, съобщи Гечев.

Гечев разяснява и уволнението на шефа на БАБХ.

Имам идентичен критерий към всичките си чиновници. Преди три седмици му бяха сложени редица задания, които не бяха свършени. Дори и половината от тях, акцентира министърът.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР