Еврокомисията вече одобри схема за държавна помощ за туроператорите. Фирмите

...
Еврокомисията вече одобри схема за държавна помощ за туроператорите. Фирмите
Коментари Харесай

Туроператорите настояват за зелен коридор за ваксинирани туристи към Гърция

Еврокомисията към този момент утвърди скица за държавна помощ за туроператорите. Фирмите ще могат да получат до 15% от оборота си за 2019-а, които могат да употребяват за разплащане с клиенти за неосъществени пътувания през предходната година поради COVID-19.

А туроператори от Благоевград чакат гръцкото държавно управление да вкара зелен кулоар за имунизирани туристи към Гърция, подобен да бъде въведен и за проведените туристически рейсове.

Независимо дали отиваме на еднодневен плаж в Гърция, или пък за една-две нощувки, седем часа на границата е изгубено време, безапелационна е Здравка Чимева, която повече от 20 години провежда екскурзии и пътувания до южната ни съседка.

" Представете си, че би трябвало да се чака 5-6 часа, което сега се случва, няма по какъв начин да се направи това еднодневно пътешестване ", сподели туроператорът Здравка Чимева.

Затова на прага на дейния летен сезон туроператори упорстват за по-добра организация на границата и въвеждането на " зелен кулоар " за туристическите рейсове.

" По-миналата година имаше също подобен интервал, в който ни караха часове наред да чакаме, още повече, че опашката стартира при разклона за Петрич, това са километрични опашки, само че направиха зелен кулоар и ние непосредствено си отивахме долу на границата без да се съобразяваме с колите, които са в действителност доста ", сподели туроператорът Здравка Чимева.

Очаква се гръцките управляващи да облекчат режима за влизане в страната за туристите, които са имунизирани.

А поради Ковид ограниченията по границите преди пътешестване до Гърция наложително проверете кои тъкмо проби се признават от българските здравни управляващи.

Автор: Антония Сукалинска
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР