Еврокомисията се готви да представи Мониторинговия доклад за напредъка на

...
Еврокомисията се готви да представи Мониторинговия доклад за напредъка на
Коментари Харесай

ЕК докладва във вторник за България и Румъния

Еврокомисията се готви да показа Мониторинговия отчет за напредъка на България на постоянното съвещание на колежа на комисарите на следващия ден (вторник) в Страсбург.

За дванадесета поредна година Европейска комисия регистрира напредъка на България и Румъния с годишни отчети и рекомендации по Механизма за Проверка и съдействие, с който двете балкански страни обвързаха участието си в Общността. Той регистрира напредъка в битката с корупцията по високите етажи на властта, промяната на правосъдната система и медийната независимост.

Това ще е последният отчет на комисията на Жан Клод Юнкер, който беше заречен до края на мандата му Механизмът за инспекция над София и Букурещ да падне.

Дали това ще се случи ще стане ясно след съвещанието на комисарите на следващия ден. Източници от институцията оповестиха импровизирано обаче, че имало опозиция за отпадане на контрола. Комисията въпреки всичко може да го приключи и напредъкът на двете страни да се регистрира с Общ механизъм за надзор на върховенството на закона във всички европейски страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР