Еврокомисията призова България в последно предупредително писмо по наказателна процедура,

...
Еврокомисията призова България в последно предупредително писмо по наказателна процедура,
Коментари Харесай

Брюксел прати последно предупреждение до България за Натура 2000

Еврокомисията прикани България в последно предупредително писмо по наказателна процедура, да съблюдава отговорностите си според Директивата за хабитатите (Council Directive 92/43/EEC). Призивът се отнася по-специално до частта за консервацията на естествените хабитати и предпазените типове, включени в мрежата Натура 2000.

Писмото е във тип на стимулирано мнение, откакто първото публично предизвестие през януари 2019 година не е довело до смяна. Сега България има три месеца да се поправи или Европейска комисия може да се обърне към Европейския съд за продължение на наказателната процедура на друго ниво.

България е показала единствено 22 от 229 места в Натура 2000 като представляващи значение за цялата европейска общественост. Но даже и за тях 6-годишният период за предприемане на защитни ограничения е изминал, без да се направи нищо. Това е убедило Европейска комисия, че страната няма воля да извършва отговорностите си по тази инструкция, и е дало съображение за старта на наказателната процедура.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР