Еврокомисията отпусна на България допълнително 1 милион и 200 хиляди

...
Еврокомисията отпусна на България допълнително 1 милион и 200 хиляди
Коментари Харесай

ЕК ни даде още пари за охраната на границата

Еврокомисията отпусна на България в допълнение 1 милион и 200 хиляди евро. Те са част от утвърдените 160 млн. за бежанци. По думите на вътрешният министър Валентин Радев, с тези средства ще се закупят нови камери и термодатчици за засичане на извършители през оградата с Турция.

Радев посети Европейския парламент за чуването на естонския министър на вътрешните работи, с цел да добие визия за проблемите, които ще наследим, откакто поемем председателството на Европейски Съюз, осведоми Българска национална телевизия.

Министърът разяснява и тематиката за новия програмен продукт на ГДБОП, който може да следи мобилните ни връзки.

" По-добре повече програмен продукт, колкото може повече да закупим, в случай че имаме средства. И да се следи всичко. Някой, в случай че има опасения от това, да знае, че това е цената за сигурността. Колкото повече, несъмнено законно, ни наблюдават, слушат, толкоз по-добре, тъй като ще заловен неприятните. Ще заловен тези, които ни мислят неприятното - някакви може би радикални детайли или бъдещи терористи. Така че аз съм спокоен, надяваме се и имам вяра, че това ще бъда направено по закона, потреблението на този програмен продукт имам поради. И всички би трябвало по този начин да гледат на него, а не да се тормозят, че той би бил употребен за някакви други потребности ", сподели Радев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР