Еврокомисията отговори положително и одобри финансова помощ за Гърция в

...
Еврокомисията отговори положително и одобри финансова помощ за Гърция в
Коментари Харесай

ЕК одобри 130 млн. евро за мигрантски центрове в Гърция

Еврокомисията отговори позитивно и утвърди финансова помощ за Гърция в размер на 130 милиона евро за построяването на три затворени и следени центрове за бежанци и мигранти на гръцките острови Самос, Лерос и Кос.

Европейската комисия в писмо до министерството " приветства напъните, положени от Министерството на миграцията и убежището за справяне със обстановката с мигрантите в Гърция и изцяло признава незабавната нужда от тази финансова поддръжка ", обявиха от гръцкото ведомство.

Говорейки по въпроса за мигрантите на днешния си постоянен брифинг, представителят на гръцкото държавно управление Стелиос Пецас съобщи, че приливът на бежанци и мигранти на островите е намалял с 93,12% през последните четири месеца.

В интервала април-юли 2020 година са пристигнали 850 души спрямо 12 363 за същия интервал на предходната година.

На островите Хиос, Кос и Лерос през последните четири месеца не са регистрирани нови идващи, единствено осем души са пристигнали на Самос, а в Лесбос се следи понижение с 85%.

В същото време, както сподели Пекас, преместването на бежанци от островите на континенталната част продължава и за четири месеца са трансферирани 11 295 души.

" Правителството като своя последваща цел слага усилването на сигурността в центровете в изгода както на тези, които остават там, по този начин и на локалното население ", сподели Пецас.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР