Еврокомисията налоги глоба в размер на 4.34 млрд. евро на

...
Еврокомисията налоги глоба в размер на 4.34 млрд. евро на
Коментари Харесай

Еврокомисията налоги глоба в размер на 4.34 млрд. евро на Google
Еврокомисията налоги санкция в размер на 4.34 милиарда евро на Гугъл
Европейската комисия санкции Гугъл с 4.34 милиарда евро за нарушаване на антитръстовите правила на Европейски Съюз. Комисията упрекна колоса за корист с доминантна позиция на пазара, поради операционната система на компанията - Android.

От 2011 година насам Гугъл е налагала противозаконни ограничавания на производителите на устройства, работещи с Android, и на операторите на мобилни мрежи, с цел да затвърди господстващото си състояние в региона на общото търсене в интернет.

Сега Гугъл би трябвало фактически да приключи тези практики в границите на 90 дни или да понесе санкции в размер до 5% от междинния дневен международен оборот на Alphabet, сдружението майка на Гугъл.

По-специално Гугъл e "изисквала от производителите да конфигурират авансово неговия браузър Chrome и неговото приложение за търсене Гугъл Search, с цел да им даде лиценз за своя магазин за приложения Play Store; направила заплащания до избрани огромни производители и оператори на мобилни мрежи, при изискване че конфигурират авансово и извънредно приложението Гугъл Search на своите устройства; a също по този начин е попречила на производителите, искащи да конфигурират авансово приложения на Гугъл, да продават мобилни устройства, работещи с различни версии на Android, които не са утвърдени от Гугъл (т.нар. „ форкове на Android “)", декларират от Европейска комисия. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР