Еврокомисията изпрати предупредително писмо до румънските власти и поиска парламентът

...
Еврокомисията изпрати предупредително писмо до румънските власти и поиска парламентът
Коментари Харесай

От нашите пратеници в Букурещ: Започва хорото за независимо правосъдие“

Еврокомисията изпрати предупредително писмо до румънските управляващи и изиска Народното събрание в Букурещ да премисли измененията в правосъдната система. В този миг в Букурещ стартира нов антиправителствен митинг. Организаторите са го нарекли „ Хоро на нашето обединяване за без значение правораздаване и срещу корумпираните политици “. Джанан Дурал е нашият специфичен делегат.

Днес е националният празник на Румъния - навършват се 159 години от съединението на страната. Ето за какво следващият митинг ще бъде малко по-различен, съобщи специфичният делегат на Българска национална телевизия Джанан Дурал.

На Площада на Победата в Букурещ ще се съберат протестиращи, които ще танцуват хоро като знак на единството им. Причината за митинга са признатите през декември законови промени, които плануват противоречива правосъдна промяна.

Парламентът одобри промени в Наказателния кодекс, съгласно които осъждани могат да вземат управителни длъжности. Втората противоречива точка е основаване на спецпрокуратура за магистрати. Гражданите недоволстват, че независимостта на Съда е към този момент застрашена. Към недоволството им се причисли президентът на Румъния Клаус Йоханис.
 © Българска телеграфна агенция Клаус Йоханис, президент на Румъния: Днес, нашата европейска орис зависи от върховенството на закона и равенството пред закона, напредъкът на Румъния е обвързван с поредно и устойчиво законодателство, което да глоби злоупотреби. Това е посланието, което изпращат стотици хиляди румънци, излезли на улицата през 2017 и началото на 2018. година Мирните и демократични демонстрации демонстрират красивото лице на модерна Румъния, едно осъзнато общество, общество, което не абдикира от фундаменталните правила.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР