Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон снощи каза на Илон

...
Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон снощи каза на Илон
Коментари Харесай

ЕС призова Мъск да се справи с разпространението на дезинформация в Екс след нападението на Хамас

Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон нощес сподели на Илон Мъск да се оправи с разпространяването на дезинформация в неговата платформа за известия " Екс " (доскоро " Туитър " ) по отношение на изненадващата на ислямистката формация " Хамас " против Израел, с цел да се съобрази с новите правила на Европейски Съюз за онлайн наличие, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 193
Бретон съобщи, че има индикации, че " Екс " е била употребена за разпространяване на нелегално наличие и дезинформация в Европейски Съюз. " Ето за какво Ви призовавам незабавно да гарантирате, че Вашите системи са ефикасни и да докладвате на моя екип за подхванатите антикризисни ограничения ", написа Бретон в послание до Мъск. Еврокомисарят не даде детайлности за дезинформацията, която е имал поради.

В отговор на обявата на Бретон в " Екс " Мъск съобщи, че политиката на компанията му допуска, че всичко е с отворен код и е транспарантно. " Моля, избройте нарушаванията, за които намеквате в " Екс ", с цел да може обществеността да ги види ", отговори той на обявата на еврокомисаря.

Бретон съобщи, че Мъск знае, че има проблем. " Вие сте наясно с отчетите от Вашите консуматори – и от управляващите – по отношение на подправено наличие и прослава на насилието. От Вас зависи да покажете, че вършиме това, за което говорите ", репликира той Мъск.

Правилата за онлайн наличие, известни като Закон за цифровите услуги (DSA) изискват от " Екс " и други огромни онлайн платформи да отстраняват нелегално наличие и да подхващат ограничения за справяне с рисковете за публичната сигурност и гражданския дискурс, отбелязва Ройтерс.

" Като се има поради спешността, чакам също по този начин да влезете в контакт със съответните правоприлагащи органи и Европол и да гарантирате че ще реагирате неотложно на техните претенции ", написа още Бретон.

Той съобщи, че екипът му също по този начин ще наблюдава дейностите на Мъск по редица други неотложни въпроси, свързани със спазването на условията на DSA. " Призовавам Ви да осигурите бърз, прецизен и цялостен отговор на това искане в границите на идващите 24 часа ", сподели Бретон.

Неспазването на условията на DSA може да докара до санкции от Европейски Съюз в размер на до 6% от световния оборот на компанията, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР