Еврокомисарят за цифровата икономика и общество Мария Габриел обеща да

...
Еврокомисарят за цифровата икономика и общество Мария Габриел обеща да
Коментари Харесай

Еврокомисарят Мария Габриел се захвана с предизвикателството „изкуствен интелект

Еврокомисарят за цифровата стопанска система и общество Мария Габриел даде обещание да сложи главните полезности и съществени човешки права на Европейски Съюз в основата на дебата за етиката на изкуствения разсъдък (AI), като в това време упорства за нов взаимен метод при създаването на технологията.

Тя сподели, че е неотложно гласът на Еврокомисията да бъде чут по време на многочислените полемики по отношение на етиката на изкуствения разсъдък, защото интернационалното измерение на технологията пораства.

Габриел добави, че светът към този момент предчувствува следствията, някои от тях негативни, провокирани от изкуствения разсъдък, само че упорства „ да не се лишаваме от опцията да оформим тези промени “.

„ Наше обвързване е да подсигуряваме, че технологията се създава като безвредна и отговорностите са ясни. Изборът не би трябвало да бъде преднамерен и ние като хора би трябвало да разберем по какъв начин се вземат решенията, сподели тя. - Трябва да подсигуряваме, че изкуственият разсъдък се развива и ползва в подобаваща правна рамка, в сходство с полезности на Общността и нашите човешки права, в чиято основа са етичните правила и жителите. “

Като част от тези старания Мария Габриел разиска редица начинания и капиталови проекти, създадени от Европейска комисия в опит Европа да е в крайник с „ жестоката интернационална конкуренция “.

Освен етичния спор, фокусът на Европейска комисия е и върху две други измерения – софтуерният и промишлен потенциал на Европа, както и подготовка на обществото за предоставящите огромни социално-икономически промени.



Еврокомисарят Мария Габриел. Снимка: Европейска комисия

По втората точка тя сподели, Еврокомисията от дълго време е оценила първостепенното значение на вложенията в хората, което може би е по-важно за Европа, в сравнение с за други водещи народи.

„ Европа е изправена пред голям дефицит на цифрови умения, изключително в региона на изкуствения разсъдък, сподели тя. - Нуждаем се от повече научни служащи и инженери, които схващат тази технология, а това ще докара до обилни промени на пазара на труда. Всички жители би трябвало да могат да се възползват от софтуерния прогрес и да вземат участие с убеденост. "

Тя разиска и две основни начинания, в които влага Европейски Съюз, като те целят да поддържат упоритостите на континента в тази област. Първата е Хоризонт Европа, която ще поддържа научно-развойната активност и нововъведенията с бюджет от €100 милиона в интервала 2021 до 2027 година Втората е нова стратегия, наречена „ Цифрова Европа “, посредством която ще бъдат вложени €2,5 милиарда за създаването на редица приложения, в това число за достъп до данни.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР