Еврокомисарят за търговията Сесилия Малмстрьом заяви днес, че решението на

...
Еврокомисарят за търговията Сесилия Малмстрьом заяви днес, че решението на
Коментари Харесай

ЕС: Действиятта на Тръмп с китайските мита са неуместни

Еврокомисарят за търговията Сесилия Малмстрьом съобщи през днешния ден, че решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да наложи мита върху китайски вносни артикули на стойност 200 милиарда $ е " доста несвоевременно ", а Европейски Съюз не е склонен с методите, които той употребява, съобщи Асошиейтед прес.

Пред публицисти в Брюксел тя уточни, че това усилване на напрежението е " доста несвоевременно ".

Малмстрьом добави, че 28-членния Европейски Съюз, който е най-големият търговски блок, споделя терзанията на Вашингтон за китайската политика, " само че не сме съгласни с методите, които Съединени американски щати употребяват ".

Тя означи, че комерсиалните войни не са нищо положително и не се печелят елементарно.

Търговски представители от Европейски Съюз, Съединени американски щати и Япония ще се срещнат идната седмица да обсъдят напрежението в интернационалната търговия.

Европейската комисия показа своето предложение за промяна на Световната комерсиална организация (СТО), заяви още Малмстрьом, представена ТАСС.

Европейската комисия показва изчерпателен метод за модернизиране на СТО, който ще бъде разгласен на 20 септември в Женева на съвещанието, свикано от Канада по този въпрос, сподели тя. Малмстрьом отбелязва, че това са първи хрумвания на Европейската комисия, с помощта на които интернационалните търговски правила ще могат да отговорят на провокациите в областта на международната стопанска система.

По думите й СТО би трябвало да регистрира международните промени.

Светът се промени, а СТО - не. Настъпи време за деяние, с цел да може системата да се оправя с провокациите на днешната международна стопанска система и още веднъж да работи за всеки. Европейски Съюз би трябвало да има водеща роля в това, сподели Малмстрьом.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР