Еврокомисарят за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария

...
Еврокомисарят за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария
Коментари Харесай

Мария Габриел: Трябва да мотивираме младите и умни европейци

Еврокомисарят за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел откри третото издание на форума за млади бизнесмени " Startup Youth InnoCamp " в град Клуж, Румъния. В рамките на форума тя разгласи началото на конкурс за Европейска столица на нововъведенията 2020.

В своето изявление комисар Габриел акцентира на три основни детайла за сполучливото развиване на иновационната система. Първо, значимата роля на районите за развиването на нововъведенията и предприемачеството. Второ, основното значение да се основат нужните рамкови условия, с цел да намерят младите иноватори и бизнесмени опция за развиване в личния си район. В този подтекст, тя съобщи: " Трябва да мотивираме младите и умни европейци, нашите учени, бизнесмени, инженери, да останат или да се завърнат в личните си райони. Това е от основно значение за бъдещото ни развиване ".

На трето място, Мария Габриел показа опциите, които нововъведенията и европейските стратегии, като Хоризонт Европа – програмата за поддръжка на проучвания и нововъведения на Европейски Съюз - дават в тази тенденция. Тя акцентира на обстоятелството, че поддръжката на иновационните действия е водещ приоритет в нейната активност като европейски комисар. Тя даде информация за съответни благоприятни условия за финансиране от страна на Европейския съвет за нововъведения (над 70% от чиито бюджет е избран за поддръжка на дребни и междинни предприятия), както и от Европейския институт за нововъведения и технологии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР