Еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакиду подчерта, че в подписания договор

...
Еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакиду подчерта, че в подписания договор
Коментари Харесай

ЕК: Договорът с АстраЗенека“ за ваксини няма клаузи за приоритет

Еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакиду акцентира, че в подписания контракт за доставка на с " АстраЗенека “ няма клаузи за приоритет. Тя сподели това в отговор на желанието на компанията да редуцира доставките си за Европейски Съюз с 60 на 100 и подозренията, че е насочила огромна част от плануваните за Общността дози за Англия, съобщи БНР.
Управителният съвет на Еврокомисията и страните-членки и представители на " АстраЗенека “ се събират за следващ път довечера в опит да решат казуса. Еврокомисар Кириакиду съобщи: „ Ние подписахме съглашение за предплатено закупуване за артикул, който сега не съществува и към момента няма позволение за европейския пазар. И го подписахме точно, с цел да има гаранция, че компанията ще построи индустриален потенциал, който да ѝ разреши да създаде нужните дози незабавно, откакто получи разрешителното.
 В Уелс: Спешна евакуация във фабриката на AstraZeneca поради пакет В Уелс: Спешна евакуация във фабриката на AstraZeneca поради пакет
Фабрика в северната част на Уелс, която създава ваксини против ковид на компанията AstraZeneca, беше евакуирана поради подозрит...
Неизграждането им е срещу буквата и духа на съглашението “ „ Отхвърляме логиката на " Първи пристигнал, първи обслужен ". Няма клаузи за приоритет в него. Те могат да работят в кварталните месарници, само че не и в нашия контракт “, добави Стела Кириакиду. 336 млн. евро е сумата, за която Европейската комисия е сключила контракт с " АстраЗенека “, заяви върховен представител на Комисията. Той не назова точното количество контрактувани ваксини, само че сподели, че става дума за трицифрено число.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР