Еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис днес заяви, че ваксинацията срещу

...
Коментари Харесай

ЕК: Не очакваме ваксинациите срещу COVID-19 в ЕС да започнат преди края на годината |

Еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис през днешния ден съобщи, че имунизацията против ковид в страните от Съюза може да стартира при започване на идната година, предава Българска телеграфна агенция. 

През ноември Европейската комисия съобщи, че е допустимо първите ваксини да доближат до европейците още преди края на годината, а доста страни дадоха обещание началото на имунизациите да бъде още преди Коледа. След съвещанието на европейските здравни министри обаче Кириакидис отхвърли тази опция.

Вчера Европейската организация по медикаментите заяви, че съвещанието за утвърждение на имунизацията на " Пфайзер " и " Бионтех " ще се организира на 29 декември, а допустима дата за утвърждение на имунизацията на " Модерна " е 12 януари, което прави и неизпълними обещанията на редица държавни управления за имунизации още тази година.

Стела Кириакидис съобщи:

" Гражданите имат потребност от ясна информация за имунизациите, с цел да могат да вземат осведомено решение. "

Тя добави, че е належащо да има явен график за отпадане на въведените противоепидемични ограничавания.

Кириакидис обаче прикани за съблюдаване ограниченията против разпространяването на болестта по идните празници и в идващите месеци, както и че " на всеки 17 секунди в Европа умира човек от COVID-19, а всеки ден 5000 европейски фамилии губят собствен непосредствен от новата болест. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР