Еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидес заяви, че възможна ваксина за

...
Еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидес заяви, че възможна ваксина за
Коментари Харесай

ЕС очаква ваксина за COVID-19 до края на 2020 г.

Еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидес съобщи, че допустима ваксина за COVID-19 може да е подготвена до края на годината или при започване на 2021 година, написа основаното в Брюксел електронно издание New Europe, съобщи организация " Фокус ".

„ Въпреки че даването на прогнози е рисковано на този стадий, имаме положителни индикации “, сподели Кириакидес в изявление пред немския вестник Handelsblatt в неделя. Комисарят акцентира, че имунизацията може „ последователно да разреши завръщането към " нормалността “, при изискване че „ главната маса от жители, изключително измежду рисковите групи “ са имунизирани. Тя акцентира обаче че имунизацията може да не позволи всички проблеми незабавно.

Тя също по този начин изрази терзанията си от скорошните нараствания на инфектирани с COVID-19 в цяла Европа, като прикани националните държавни управления да бъдат бдителни и да спрат разпространяването на вируса посредством тестване, следене на контактите и незабавна изолираност на случаите. Миналата седмица Световната здравна организация (СЗО) приветства напредъка, реализиран от няколко страни в създаването на ефикасни способи за лекуване на COVID-19, както и обстоятелството, че доста претенденти за ваксина навлизат в трета фаза на клиничните тествания, отбелязвайки обаче, че е допустимо лекарство за COVID-19 да не бъде създадено в никакъв случай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР