Еврокомисарят по здравеопазването и безопасността на храните Витянис Андрюкайтис заяви

...
Еврокомисарят по здравеопазването и безопасността на храните Витянис Андрюкайтис заяви
Коментари Харесай

ЕК: Всички мерки срещу чумата по животните са ефективни

Еврокомисарят по опазването на здравето и сигурността на храните Витянис Андрюкайтис съобщи през днешния ден в Брюксел, че болестта с чума в Югоизточна България няма нищо общо с биотероризъм.

Според него някои политици си играят с възприятията на хората и популяризират подправени вести и агитация. Андрюкайтис за следващ път изрази поддръжката на Европейската комисия към българските управляващи и съобщи, че всички взети ограничения са ефикасни и нужни. Той сподели, че българските управляващи дефинират размера на обезщетенията, които са приблизително по 250 лв. на животно.
Витянис Андрюкайтис - еврокомисар по опазването на здравето и сигурността на храните: Бих желал да повдигна въпроса за другите клюки, недоразумения и погрешни послания. Заразата в България няма нищо общо с биотероризъм. Нищо. Хората би трябвало да схванат, че се появяват доста заболявания поради климатичните промени. Няма подозрение, че за хората е доста мъчително да им оповестят, че животните им би трябвало да бъдат умъртвени. Всичко се случи ненадейно и им е мъчно да го одобряват. Но е значимо да се знае, че периметърът е стеснен до 10 километра и по границата има засилен надзор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР