Еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон подкрепи днес идеята за

...
Еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон подкрепи днес идеята за
Коментари Харесай

Еврокомисарят Тиери Бретон приканва да се увеличи делът споделени поръчки на енергия в ЕС

Еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон поддържа през днешния ден концепцията за увеличение на каузи на споделените доставки в енергоснабдяването в границите на Европейския съюз, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Говореше се за това по отношение на имунизациите, говорех за това по отношение на полупроводниците, към този момент се приказва за това във връзка силата. Можем да реагираме единствено на равнище континент и солидарно, тъй че - да, ще ни трябват политики за споделени и общи поръчки " на сила, сподели той пред радиата " Франс ентер “ и " Франсенфо " и в. „ Монд “.

" Лично аз съм уверен в това, както бях уверен, когато ме натовариха с ръководството на имунизациите (срещу коронавирус, бел. - АФП). Спомням си, че първоначално доста страни, в това число Германия, не гледаха с положително око на общите поръчки. Но го направихме! А когато въпросът бе да се оправим с последствията от пандемията, доста страни не гледаха с положително око на шерването на задълженията, в това число Германия. Но го направихме! ", акцентира той.

Колкото до силата, " виждам, че през днешния ден прочут брой страни още не гледат с положително око на това, в това число Германия. Убеден съм, че ще го създадем. Разбирам аргументите, моята роля е да открия солидарни решения, с цел да се оправим ", добави той.
" Сега градим нова европейска взаимност в тази енергийна война ", означи еврокомисарят.

По въпроса да се подвигат ли европейските наказания против Русия той приканва: " Да продължим да ги усилваме, само че по леко дискриминиращ метод, като си пазим ползите. Говоря по-специално за две страни, Унгария и Словакия, които стопроцентово са подвластни (от Русия поради петрола й, бел. - АФП). Ако решим да не внасяме повече от Русия, обикновено е да намираме решения солидарно ", акцентира той без повече детайлности.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР