Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон потвърди подкрепата на властите

...
Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон потвърди подкрепата на властите
Коментари Харесай

Илва Йохансон: Румъния и България са готови за Шенген, няма какво да чакаме

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон удостовери поддръжката на управляващите в Брюксел за приемането на Румъния и България в Шенгенското пространство, предава ORF , най-голямата социална медия в Австрия.

" Румъния и България принадлежат към Шенген ", цитира медията думите на комисаря. И двете страни " са подготвени да се причислят към Шенгенското пространство, няма какво да чакаме ". Сътрудничеството сред двете страни " във всички значими аспекти към миграцията " е " доста положително ", добави Йохансон.

Австрия блокира присъединението на Румъния и България към Шенген - аргументът се основава на възходящите брой мигранти, регистрирани в страната. Преди броени дни канцлерът Карл Нехамер акцентира, че позицията на Виена по въпроса за разширението на Шенгенското пространство остава непроменена и че ветото ще остане в действие, " до момента в който обстановката не се промени фундаментално “. Той посети българо-турската граница дружно с вътрешния министър Герхард Карнер инспекция на обстановката на място. В рамките на престоя си в България Нехамер изиска два милиарда евро от Европейската комисия за поддръжка на защитата на границите на страната ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР