Еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел, министърът на

...
Еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел, министърът на
Коментари Харесай

24 май - празника на българската просвета и култура, в сградата на Европейската комисия

Еврокомисарят по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел, министърът на образованието Красимир Вълчев, представители на Министерството на културата и Национална библиотека " Св. Св. Кирил и Методий " ще отбележат 24 май - празника на българската култура и просвета, в постройката на Европейската комисия.

Като почетни посетители са поканени ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни, ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск и министър председателят Бойко Борисов. Сред гостите ще бъдат министри на държавите-членки по обучение и просвета, посланици, евродепутати, български чиновници в европейските институции и българската общественост в Брюксел. 

Тържественото отбелязване на празника включва още няколко прояви -  проведената от просветителното министерство и български евродепутати среща-дискусия в библиотеката на Европейския парламент на писатели и преводачи под надпис „ Многоезичието - Обединени в разнообразието “, галерия на старопечатни книги и ръкописи и тематична 3D визуализация, отдадена на 24-ти май.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР