Еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом заяви, че е възможно да

...
Еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом заяви, че е възможно да
Коментари Харесай

САЩ застрашават европейските коли

Еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом съобщи, че е допустимо да се стигне до пагубни последствия, в случай че Съединени американски щати вкарат цени върху вноса на коли от Европейски Съюз, заяви „ Дойче Веле “.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп към този момент вкара спомагателни мита върху вноса на някои артикули от Европейски Съюз. Неговата администрация упорства за нулеви мита за колите от общността.

Според Малмстрьом това може да стане единствено в границите на по-широко комерсиално съглашение. Според нея сега Европейски Съюз приготвя лист с възможни контрамерки. Те ще бъдат въведени, в случай че Съединени американски щати наложат цени върху вноса на коли.

В момента се приготвя аудиенция на ръководителя на Европейска комисия Жан – Клод Юнкер във Вашингтон. На нея би трябвало да се контракти смекчаването на напрежението сред сътрудниците.

Малмстрьом съобщи, че в никакъв случай не е виждала въодушевление като това от думите на Тръмп, че Европейски Съюз е врат в търговията на Съединени американски щати. Тя чака всичко да се реши с договаряния.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР