Еврокомисарят по разширяването и политиката на добросъседство Оливер Вархеи днес

...
Еврокомисарят по разширяването и политиката на добросъседство Оливер Вархеи днес
Коментари Харесай

Вархеи: Благодарим на лидера на ГЕРБ за историческото решение за Европа и РСМ

Еврокомисарят по разширението и политиката на добросъседство Оливер Вархеи през днешния ден приветства в профила си в Twitter решението на някогашния български министър-председател и ръководител на опозиционната партия ГЕРБ Бойко Борисов да поддържа „ френското предложение “ за деблокиране процеса към Европейски Съюз на Северна Македония.

„ Благодарим на водача на опозиционната ГЕРБ Бойко Борисов за това, че взе историческото решение за Европа и за Северна Македония да одобри договаряния по френското предложение, което ще разреши започването на присъединителни договаряния със Северна Македония. Очакваме през днешния ден (българското) държавно управление да внесе нужното предложение в Народното събрание, с цел да може Европа да продължи напред “, написа Вархеи в профила си в Twitter.

Бившият български министър-председател и водач на партия ГЕРБ Борисов прикани през днешния ден министър-председателя на България Кирил Петков да внесе публично в Народното събрание предлагането на френското председателство на Европейски Съюз за деблокиране на евроинтеграционния развой на Северна Македония. На ексклузивен брифинг в централата на ГЕРБ Борисов сподели, че 59-членната парламентарна група на неговата партия ще поддържа " френското предложение " на пленарно съвещание.

„ Предложението на Френското председателство на Европейски Съюз за Северна Македония е най-хубавото “, сподели Борисов, като се съгласи с казаното по-рано от президента на България Румен Радев по отношение на предлагането на Франция. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР