Еврокомисарят по правосъдието Вера Йоурова се ангажира да провери информацията

...
Еврокомисарят по правосъдието Вера Йоурова се ангажира да провери информацията
Коментари Харесай

Еврокомисар Йоурова ще провери има ли политически натиск над български върховен съдия

Еврокомисарят по правораздаването Вера Йоурова се ангажира да ревизира информацията за оказан политически напън против български висш арбитър, осведоми БНР. Така Йоурова отговори на въпрос на задграничен публицист за изказвания на български магистрат, че е обект на политическа офанзива, а фамилията му е унизено, тъй като той не извършва политически поръчки.

" Европейската комисия ще наблюдава изказванията за упражняван политически напън върху арбитър от българския Върховен касационен съд ", сподели еврокомисарят.

Запитана дали е наясно с тематиката в България, където въпросният арбитър изнася тирада, където се споделя, че е подложен на политическа офанзива, а фамилията му - на тормоз, тъй като не извършва политически поръчки, комисар Йоурова отговори: " Това е нещо ново, нямам публична позиция по въпроса. Случаят ще бъде проследен от Комисията от близко ".

За политически напън над него и тормоз над фамилията му неведнъж е приказвал ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов, само че неговото име не беше упоменато в заложения към Йоурова въпрос. Питането беше отправено в подтекста за проблемите с независимостта на правосъдната власт в Полша и в Румъния.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР