Еврокомисарят по политиката за съседство и въпросите на разширяването Оливер

...
Еврокомисарят по политиката за съседство и въпросите на разширяването Оливер
Коментари Харесай

Еврокомисарят по разширяването е на посещение в Скопие

Еврокомисарят по политиката за съседство и въпросите на разширението Оливер Вархели е на посещаване в Северна Македония, заяви МИА, представена от БГНЕС.
В Скопие му следва да организира срещи с президента Стево Пендаровски, с премиера Оливер Спасовски и с ръководителя на Народното събрание Талат Джафери.
Вархели ще организира диалози и с ръководителя на СДСМ Зоран Заев и на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски.
На идващия ден еврокомисарят ще отпътува за Албания.
Агенцията напомня, че на 18 декември 2019 година македонският вицепремиер по европейски въпроси Буяр Османи се срещна с Вархели в Брюксел и му показа проекта за промени на държавното управление до март 2020 година
Очаква се през февруари Европейската комисия да излезе с прелиминарен отчет за напредъка на Албания и Северна Македония, а съгласно прогнозите новата методология ще бъде призната през март.
Преди месец Оливер Вархели съобщи, че договарянията за присъединение със Северна Македония и Албания би трябвало да стартират напролет и Европейски Съюз би трябвало да поправи грешката си от октомври.
Тогава държавите-членки не се договориха за начало на договарянията с двете страни поради несъгласието на Франция, която посочи като причина нуждата от приемане на нова методология за воденето на договаряния.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР