Еврокомисарят по иновациите и младежта Мария Габриел бе на посещение

...
Еврокомисарят по иновациите и младежта Мария Габриел бе на посещение
Коментари Харесай

Мария Габриел посети детска компютърна школа в Хасково

Еврокомисарят по нововъведенията и младежта Мария Габриел бе на посещаване в компютърната школа за деца "Вале " в Хасково.

Тя програмира, рисува и взе участие в основаването на макети с 3-D химикалки и таблети в Деня на цифровите познания и умения "Програмираме и творим дружно ", заяви ръководителят на школата Людмила Стайкова. От 6 години Габриел е наставник, сътрудник и спомоществовател на "Вале ".

Мария Габриел: Най-добрите вложения в бъдещето са вложенията в обучение

Момичета и момчета еднообразно се интересуват от новите технологии, където няма непокътнати територии и граници, е отбелязала Габриел. Новите технологии са тук, с цел да покажат, че ние не сме единствено потребители на наличието им. Новите технологии значат творчество, обич към природата и културата и отвореност към нови светове, е добавила тя.

Габриел е съобщила, че като еврокомисар възнамерява основаването на "Зелен Еразъм " в границите на европейската стратегия "Еразъм ", както и благоприятни условия за подвижност на класове, дребни организации и групи с варианти за продан с други европейски школи.
Ще се сътвори Европейска учителска академия, където учителите да създават модули с нови технологии, които да бъдат внедрени в учебно заведение, е уверила още Габриел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР