Еврокомисарят по икономиката Паоло Джентилони призова да бъдат определени лимити

...
Еврокомисарят по икономиката Паоло Джентилони призова да бъдат определени лимити
Коментари Харесай

Всекиму според възможностите: Радикална промяна в правилата за дълга замисля еврокомисарят по икономиката

Еврокомисарят по стопанската система Паоло Джентилони прикани да бъдат избрани предели за дълга за страните членки на Европейски Съюз на самостоятелна основа. Това е включено в оферти за промяна на Пакта за непоклатимост и напредък, които Джентилони се надява да показа към средата на 2022 година. Еврокомисарят изложи тези проекти в изявление за немския в. " Франкфуртер алгемайне цайтунг ", представено от Ройтерс. През ноември Джентилони прикани за промяна на разпоредбите за дълга в Европейски Съюз поради икономическото напрежение, породено от коронавирусната рецесия, напомня Българска телеграфна агенция.

" Не може всички страни да са дружно. Разликите в съотношението на дълга (към брутния вътрешен артикул - бел. ред.) сега са прекомерно огромни, с цел да подходим по този начин ", показва еврокомисарят в изявлението.

Държавната поддръжка и капиталовите стратегии за битка с икономическите последствия от КОВИД-19 доведоха до мощно повишаване на дълга в доста страни над лимита от 60 % от Брутният вътрешен продукт, избран в Пакта за непоклатимост и напредък.

По думите на Джентилони промяната ще сложи самостоятелни граници за дълга на всяка страна. Според еврокомисаря на Европейска комисия би трябвало да бъдат дадени по-ефективни принадлежности за използване на бюджетните правила.

Той отхвърли предлагането на Клаус Реглинг, ръководителя на избавителния фонд за еврозоната, дълговият предел да бъде нараснал до 100 % от Брутният вътрешен продукт за всички страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР