Еврокомисарят по бюджетните въпроси Гюнтер Йотингер засилва натиска върху британското

...
Еврокомисарят по бюджетните въпроси Гюнтер Йотингер засилва натиска върху британското
Коментари Харесай

Еврокомисарят Йотингер: Британците не искат да изпълняват обещанията си


Еврокомисарят по бюджетните въпроси Гюнтер Йотингер ускорява натиска върху английското държавно управление на фона на зациклящите договаряния за Брекзит, написа немското издание „ Билд ам Зонтаг “.

„ Европа не може да заплаща сметката на Британия. Констатираме, че британците не могат или не желаят да извършват своите обещания “, описа Йотингер пред седмичника. По думите му Европейски Съюз не си слага за цел да нанесе ущърб на Англия, блокът желае да предотврати възможни вреди на страните-членки. Йотингер съобщи, че на английската и европейската стопански системи е нужна изясненост. Той разчита на „ ясно заявление “ доникъде на декември.

От това лято се водят договаряния по изискванията за излизане на Англия от Евросъюза. Главните тематики са правата на жителите на двете „ развеждащи се страни “, ирландската граница и регулирането на финансовите отговорности на Обединеното кралство пред Европейски Съюз.

Докато в тези договаряния няма задоволително прогрес, Европейски Съюз не желае да минава към втората фаза: разискване на структурата на бъдещото партньорство сред Евросъюза и Англия, а също преходния интервал в връзките. /РИА-Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР