Еврокомисарят Пиер Московиси нарече фашист италианския евродепутат Анджело Чока, който

...
Еврокомисарят Пиер Московиси нарече фашист италианския евродепутат Анджело Чока, който
Коментари Харесай

Заради стъпкани записки: Еврокомисар нарече кретен италиански евродепутат

Еврокомисарят Пиер Московиси назова фашист италианския евродепутат Анджело Чока , който стъпка с обувка бележките му, съобщи Франс прес. Случката е 23 октомври, откакто еврокомисарят по икономическите и финансовите въпроси разгласи, че отхвърля италианския бюджет

" Това е глупак, подбудител и фашист. Действието му е гротескно ", съобщи Московиси пред френската телевизия CNews, визирайки депутата от крайнодясната партия " Лига ".

" Когато стартира да се употребява принуждение против институциите, когато разпоредбите стартират да се потъпкват, в това число с обувки, имаме нещо като постепенно ориентиране към това, което се назовава нелиберална народна власт, с други думи неуважение на свободата на медиите, свободата на съда и на политическите институции ", добави Московиси. " Това е политика, която в действителност ненавиждам и това са хората, с които ще се боря до последния си мирис ", даде обещание той, припомняйки, че Матео Салвини, водач на партията " Лига ", се разграничи от провокацията. " Европа няма да бъде изменена с провокации ", съобщи Салвини във връзка жеста на Чока . Във вторник италианският евродепутат отиде на конференция на Московиси, взе бележките му от масата и смъкна обувката си, с която ги смачка. Първоначално еврокомисарят говореше за липса на почитание, само че по-късно дефинира случилото се като гротескно.

" В началото се усмихваме и го подценяваме, тъй като е смешно, след това привикваме на глухо алегорично принуждение и един ден се разсънваме с фашизъм . Да запазим зоркост! Демокрацията е нежно притежание ", прикани еврокомисарят .
Dalla marcia su Roma alla scarpa di Bruxelles. I fascisti pensano e agiscono solo coi piedi.
— renato mancino (@Renatod696) Московиси съобщи, че не вижда признаци други страни да са повлияни от проблемите, свързани с икономическата и политическа обстановка в Италия, съобщи Ройтерс.

" Не сме на път да създадем идната рецесия ", акцентира еврокомисарят по икономическите и финансовите въпроси пред френската телевизия CNews. Той добави, че води градивни и твърди диалози за обстановката в Италия, само че европейската стопанска система не е в рецесия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР