Еврокомисарят Пиер Московиси нарече фашист италианския евродепутат Анджело Чока, който

...
Еврокомисарят Пиер Московиси нарече фашист италианския евродепутат Анджело Чока, който
Коментари Харесай

Еврокомисар нарече фашист италиански евродепутат, стъпкал бележките му

Еврокомисарят Пиер Московиси назова фашист италианския евродепутат Анджело Чока, който стъпка с обувка бележките му, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Това е глупак, подбудител и фашист. Действието му е гротескно ", съобщи Московиси пред френската телевизия CNews, визирайки депутата от крайнодясната партия " Лига " във вторник, откакто еврокомисарят по икономическите и финансовите въпроси разгласи, че отхвърля италианския бюджет.

" Когато стартира да се употребява принуждение против институциите, когато разпоредбите стартират да се потъпкват, в това число с обувки, имаме нещо като постепенно ориентиране към това, което се назовава нелиберална народна власт, с други думи неуважение на свободата на медиите, свободата на съда и на политическите институции ", добави Московиси.

" Това е политика, която в действителност ненавиждам и това са хората, с които ще се боря до последния си мирис ", даде обещание той, припомняйки, че Матео Салвини, водач на партията " Лига ", се разграничи от провокацията.

" Европа няма да бъде изменена с провокации ", съобщи Салвини във връзка жеста на Чока.

Във вторник италианският евродепутат отиде на конференция на Московиси, взе бележките му от масата и смъкна обувката си, с която ги смачка. Първоначално еврокомисарят говореше за липса на почитание, само че по-късно дефинира случилото се като гротескно.

" В началото се усмихваме и го подценяваме, тъй като е смешно, след това привикваме на глухо алегорично принуждение и един ден се разсънваме с фашизъм. Да запазим зоркост! Демокрацията е нежно притежание ", прикани еврокомисарят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР