Еврокомисарят на Ирландия Фил Хоган нападна язвително британския премиер Борис

...
Еврокомисарят на Ирландия Фил Хоган нападна язвително британския премиер Борис
Коментари Харесай

Ирландски еврокомисар охули Джонсън заради Brexit

Еврокомисарят на Ирландия Фил Хоган атакува язвително английския министър председател Борис Джонсън, наричайки го " неизбран министър председател ", който " играе хазарт с мирния развой " в Северна Ирландия, оповестяват международните осведомителни организации.
Хоган е декларирал, че Джонсън е " напълнил кабинета си с отявлени последователи на корав Brexit ", обвинявайки го, че слага партийните ползи над тези на Обединеното кралство.
Той също по този начин предизвести, че корав Brexit ще сътвори " отвратителна атмосфера " с Европейския съюз, което ще има " съществени последствия " за всяко бъдещо комерсиално съглашение с Англия.
" Британското държавно управление би трябвало да поеме отговорност за изборите си, преди да е станало прекомерно късно. Героят на премиера Джонсън е Уинстън Чърчил, а той наподобява гледа на себе си като на актуален Чърчил.
В случай на Brexit без съглашение обаче единственото Чърчилово завещание на английското държавно управление ще бъде - " в никакъв случай толкоз малко направено не е нанасяло толкоз доста вреди на толкоз доста хора ", сподели Хоган, който е еврокомисар за селското стопанство и развиването на селските региони.
Хоган, който е доближен на ирландския министър председател Лио Варадкар, атакува Борис Джонсън и за определянето на защитния механизъм за ирландската граница като " недемократичен ", определяйки Джонсън като " неизбран " за министър председател, като уточни, че той е дал своя вот за него като част от съглашението на Тереза Мей с Брюксел.
" Трябва да напомним, че защитният механизъм беше контрактуван от министър председател, който беше демократично определен ", добави ирландският еврокомисар.
В отговор на догатката на Джонсън, че защитният механизъм ще отслаби " деликатния баланс " на Споразумението от Разпети петък от 1998 година, Хоган настоя: " Хазартът с мира и със Споразумението от Разпети петък не е добра политика. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР