Еврокомисарят Мария Габриел бе изслушана от комисиите на Европейския парламент

...
Еврокомисарят Мария Габриел бе изслушана от комисиите на Европейския парламент
Коментари Харесай

Европейският парламент изслушва Мария Габриел

Еврокомисарят Мария Габриел бе изслушана от комисиите на Европейския парламент по просвета и обучение, и по промишленост, проучвания и енергетика в качеството ѝ на претендент за нов мандат.

Габриел отговори на общо 50 въпроса в границите на близо три часа. Тя стартира обръщението си на български език:

" Радвам се, че доста от самодейностите му в предходния сектор с този може да получат ново измерение. И имам вяра, че в идващите часове в разговор ще набележим нови хрумвания, средства и принадлежности за нашите научни откриватели, за иноваторите, за университетите, за учителите, за спортистите, за младежите, за създателите ", сподели Габриел, представена от БНР.

Тя изрази поддръжка за тройно нарастване на бюджета на Европейски Съюз за научни проучвания и обучение - средства, които по нейните думи не са разход, а влагане в бъдещето. Габриел настоя за повишение на заплатите на европейските учени и означи, че на основата на тяхната работа може да се реализира стремежът на Европейски Съюз за природосъобразен живот. Политиката не би трябвало да бъде за сметка на обществената правдивост, означи Габриел във връзка енергийния преход.

Еврокомисарят уточни, че 10 на 100 от брутния вътрешен артикул на Европейски Съюз се дължат на галактическите технологии. " Ще закъснеем окончателно, в случай че не използваме в този момент опцията да влагаме в образованието и научните проучвания ", сподели Габриел. Тя добави, че ще работи за " осребряването " на европейското знание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР