Еврокомисарката по иновациите, изследванията, културата, образованието и младежта Мария Габриел

...
Еврокомисарката по иновациите, изследванията, културата, образованието и младежта Мария Габриел
Коментари Харесай

POLITICO: Мария Габриел докарвала служителите си до нервен срив, загубила 19 от тях в ЕК

Еврокомисарката по нововъведенията, проучванията, културата, образованието и младежта Мария Габриел беше определена предходната седмица за идващия министър-председател на България от водача на нейната партия Бойко Борисов, целящ да излезе от политическата задънена улица, откакто пет следващи избора за две години не съумяха да основат постоянна коалиция, споделя в своя публикация една от най-задълбочените медии в Европа - POLITICO.

 

Ако успее да сформира държавно управление, 43-годишната Габриел ще напусне града, който направи кариерата й, с цел да стане най-новото лице на масата на Европейския съвет.

 

Авторитетното издание напомня, че Габриел подаде оставка от поста си в Комисията в понеделник, 15 май, оставяйки след себе си " противоречива известност на млад, динамичен комисар с същинска пристрастеност към софтуерния напредък, само че на която липсва тежест да прокарва дневния си ред и докарва личния състав си до ръба на нервозен срив. "

 

" Тя е изгубила 19 чиновници – почти колкото е един цялостен кабинет на еврокомисар – от 2019 година насам, като един чиновник назова екипа й „ кабинет, в който непрестанно някой влиза или напуща ", акцентира медията.

 

Бивши чиновници споделиха пред POLITICO, че тя натоварвала изключително доста личния състав си и молила чиновниците си да се занимават с нейни персонални въпроси, несвързани с работата. Един от тях разказва времето им в кабинета като „ истински призрачен сън “.

 

„ Имате разнообразни видове комисари. Някои са млади, с положителни връзки… Те са жадни за развиване, окуражени са да напреднат в кариерата си и това от време на време ги изнервя “, сподели чиновник на равнище кабинет на Европейската комисия, който изиска да остане неизвестен, с цел да приказва свободно.

 

„ Тя беше добър сътрудник, само че от време на време имах възприятието, че получава позициите си от другаде “, изключително от ЕНП, сподели някогашен еврокомисар, който е работил с нея. „ Тя беше като партиен боец. “

 

Превод и редакция: Георги Камарашев

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР