Евроизборите наближават и всички се надпреварват да дават по-екзотични идеи.

...
Евроизборите наближават и всички се надпреварват да дават по-екзотични идеи.
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Заръчах на Влади Горанов да обсъди с Каракачанов идеята му за прагове на някои цени

Евроизборите наближават и всички се надпреварват да дават по-екзотични хрумвания. Така министър председателят Бойко Борисов разяснява пред български медии в Ню Йорк концепцията на вицепремиера Красимир Каракачанов за установяване на предел на цените за някои артикули от първа нужда.

„Не знам по какъв начин ще дефинираме горна граница на цени, само че незабавно се обадих на Владислав Горанов и му споделих да се срещне с Каракачанов, с цел да обсъдят концепцията. Нека не я жигосваме, може да има самун в нея. Като се прибера (в България – бел.ред.) ще я разгледам“, сподели Бойко Борисов.

„Кой не желае да се понижат цените на хляба, горивата и още доста неща“, добави той.

Бяхме привикнали, че като първа мощ в света Съединени американски щати постоянно са давали повече, и в НАТО, сподели още Бойко Борисов във връзка изявлението на Тръмп пред Общото заседание на Организация на обединените нации. „Твърде съм дребен да разясня изказванията на Тръмп“, добави той и сподели, че Българска социалистическа партия са вдигнали безумна нервност към фотографията с ръкуването сред двамата: „Не ни е задачата да се снимаме с някого“.

„Благодарих на Йенс Столтенберг, при диалога ни през вчерашния ден, че смениха методиката си за нас и се оказа, че сме давали много повече в сравнение с споделя формалната статистика. Всички разноски, свързани с защитата, се прибавят в общата сметка, тъй че ние се доближаваме до 2-та процента“, уточни още министър-председателят.

„Надявам се най-накрая да купим нови бойни изтребители, с които да можем да подсигуряваме въздушното си пространство. Същото се отнася за сухопътните машини. Както и за корабите, само че другите два плана са доста по-напреднали и парите са осигурени“, сподели Борисов.

Той уточни, че след завръщането си ще съобщи поздрави на президента Румен Радев, изпратени му от други държавни глави и даде за образец президента на Португалия.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР