Евроинституциите работят за обща стратегия за борба с корупцията. Експерти,

...
Евроинституциите работят за обща стратегия за борба с корупцията. Експерти,
Коментари Харесай

Борбата с корупцията: Лаура Кьовеши и Иван Гешев участват в изслушване в ЕП

Евроинституциите работят за обща тактика за битка с корупцията.

Експерти, определената за европейски основен прокурор Лаура Кьовеши и бъдещият български Обвинител №1 Иван Гешев вземат участие в чуване в Европейския парламент.

Изслушването е в границите на отрасловата комисия за цивилен свободи и правораздаване и в нея вземат участие и българските евродепутати членове Емил Радев, Петър Митанов и Елена Йончева.
Евродепутатите разискват обща тактика за битка с корупцията На чуването в една от комисиите ще участват Лаура Кьовеши и Иван Гешев
Това е и първото интернационално събитие на румънката Лаура Кьовеши в новата й амплоа - тя ще встъпи в служба като първият европейски основен прокурор през 2020 година Именно новата институция се чака да помогне в прекъсването на злоупотреби с евросредства, само че измежду главните й задължения ще бъдат и данъчните закононарушения и пране на пари, както и корупцията.

Затова и тук в комисията през днешния ден разискват опциите за по-добро съдействие сред експертите в другите страни членки и по-ефективен контрол над процесите.

Очаква се да приказва и Иван Гешев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР