Евроинс Румъния, част от една от водещите застрахователни групи в

...
Евроинс Румъния, част от една от водещите застрахователни групи в
Коментари Харесай

"Евроинс" купува застраховател на Piraeus bank в Румъния

" Евроинс Румъния ", част от една от водещите застрахователни групи в Югоизточна Европа - " Евроинс Иншурънс Груп " АД, ще придобие портфейла с общозастрахователни полици на румънската ATE Insurance. Тя е благосъстоятелност на най-голямата банка в Гърция - Piraeus bank, работеща и на българския пазар под името " Пиреос банк ".

Сделката става допустима откакто румънският финансов контрол (ASF) е одобрил договорката на 4 юли, оповестяват от сдружението. Двете страни се споразумяха за прехвърлянето на портфейла на 19 януари 2017 година

" Придобиванията са част от тактиката ни. Застрахователната ни група закупи няколко бизнеса в района през миналите години и ще продължи да изследва благоприятни условия в това отношение, както на пазарите, на които към този момент участва, по този начин и на нови ", разяснява Михнеа Тобеску, изпълнителен шеф на " Евроинс Румъния ".

В същото време неотдавна гръцката банка разгласи проектите си да се раздели с бизнеса си на Балканите.

Цялата група на " Евроинс " е измежду 13-те застрахователни компании, при които Комисията за финансов контрол откри дефицит на капитал при извършените инспекции на положението им.

През 2016 година " Евроинс Румъния " записва към 22% растеж на премийния си доход по отношение на миналата година до близо 200 млн. евро и 6.5 млн. евро облага преди налози, показват от сдружението. Комбинираната квота на разноските на компанията се намали до 92%, което е много под междинното за бранша в Румъния ниво (100%). През първото тримесечие на 2017 година румънското поделение на застрахователя усили премийния си доход с 47% на годишна база до 67 млн. евро.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР