„Еврохолд“ ще използва финансиране от три западни банки за придобиването

...
„Еврохолд“ ще използва финансиране от три западни банки за придобиването
Коментари Харесай

„Еврохолд“ планира финансиране от три западни банки в сделката за ЧЕЗ

„ Еврохолд “ ще употребява финансиране от три западни банки за придобиването на българските активи на ЧЕЗ, заяви ръководителят на холдинга Асен Христов в изявление за „ Лидове вести “.

Журналистът на чешкото издание Ондрей Кутник е бил в България дружно с сътрудници от други чешки медии на посещаване, проведено поради договорката.

Председателят на Надзорния съвет на „ Еврохолд “ Асен Христов изяснява, че са водени диалози със седем банки, пет от които са изразили подготвеност да финансират покупката на българските активи на ЧЕЗ. Избрани са три от тези банки, които са западни и са в топ 10.

От обявата излиза наяве, че „ Еврохолд “ има намерение да употребява одиторските услуги на „ Грант Торнтон “, както и експертизата на съветската „ Ренесанс Кепитъл “. Христов обаче акцентира, че тя няма да взе участие с финансиране в договорката.

Интервюто е озаглавено с откъс от Асен Христов: „ Политиците стрелят по ЧЕЗ “, а материалът репортажно - по какъв начин от високия етаж от офиса си Христов вижда София на дланта си, а в активите му липсва само ЧЕЗ. Христов е показан като един от най-влиятелните предприемачи, който има близки познанства в политическите кръгове. Попитан дали познава Цветан Цветанов, Христов акцентира, че го е срещал преди години, само че познава доста хора, което не значи, че се вижда с тях.

Кутник отбелязва, че целият ръб на шефовете на „ Еврохолд “ не са пропущали опция да подчертаят, че при тази договорка „ няма съветски пари и съветско въздействие “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР