Еврохолд опроверга опасенията на Комисията за защита на конкуренцията, че

...
Еврохолд опроверга опасенията на Комисията за защита на конкуренцията, че
Коментари Харесай

"Еврохолд" убеждава КЗК, че трябва да пусне сделката за ЧЕЗ

" Еврохолд " опроверга " опасенията " на Комисията за защита на конкуренцията, че в случай че купи активите на ЧЕЗ, ще бъде застрашена честната конкуренция. Компанията прати спомагателни документи на Комисия за защита на конкуренцията незабавно откакто комисията разгласи, че стартира задълбочено изследване на възможната договорка, което ще отнеме месеци.

Преди по-малко от седмица КЗК изиска повече данни за активността на " Еврохолд ", а анализаторите изтълкуваха това като опит за съзнателно протакане на продажбата. От холдинга се надяваха договорката да стане факт до Нова година, само че очевидно това няма да се сбъдне. Отделно покупката трябва да бъде утвърдена и от енергийния регулатор, което също ще отнеме време. Преди  дни шефът на " Еврохолд " Асен Христов разяснява, че Комисия за защита на конкуренцията надали ще  бави утвърждението, защото холдингът нямал различен сходен бизнес, а с енергийния бранш го свързвал само електромерът му у дома. 

Комисия за защита на конкуренцията изрази предварителни опасения, че " Еврохолд " държи огромен дял от застраховките на компаниите, които търгуват с ток. Сега холдингът е дал данни за пазарите, на които работи дружно с  дъщерните си застрахователни сдружения, за предлаганите полици, доходи и впрочем. Застрахователните сдружения на " Еврохолд " в България нямат водеща позиция в " застраховка гаранции " на българския пазар нито поотделно, нито взети дружно, а общият им пазарен дял в този сегмент е 5%, акцентират от компанията. 

Освен това дружествата не оферират " застраховка гаранции " на търговци на електрическа енергия и нямат доходи от този артикул. Те обаче дават застрахователни гаранции по публични поръчки в разнообразни браншове. " Доколкото ги има, енергийните сдружения са бенефициенти, а не са купувачи на този тип застраховки. Същите застраховки се оферират от доста на брой застрахователни компании и при доста по-добри условия ", разясняват още от  " Еврохолд ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР