Еврохолд купува бизнеса на ЧЕЗ Груп в България за 335

...
Еврохолд купува бизнеса на ЧЕЗ Груп в България за 335
Коментари Харесай

`Еврохолд` купува ЧЕЗ за 335 млн. евро

" Еврохолд " купува бизнеса на ЧЕЗ Груп в България за 335 млн. евро, оповестиха от холдинга. 
 Еврохолд получи статут на извънреден покупател на бизнеса на ЧЕЗ у нас  И индийците отпадат от договорката за ЧЕЗ, идват нови мощни претенденти
Договорът за пазаруването на ЧЕЗ е подписан през днешния ден. 

Сделката ще бъде финансирана с композиция от личен и заемен капитал, като холдингът към този момент е подписал мандат с две световни капиталови банки за обезпечаване на финансиране, излиза наяве от известието.

Сформиран е и съвещателен съвет от специалисти със стабилен интернационален опит в бизнеса с дистрибуция на електрическа енергия, който ще съветва компанията в процеса на интеграция на активността на ЧЕЗ България в структурата на холдинга.

Структурата на ЧЕЗ Груп в България включва електроразпределителното сдружение ЧЕЗ Разпределение България АД, компанията за публично доставяне с електрическа енергия и лицензиран търговец ЧЕЗ Електро България АД, лицензирания търговец на електрическа енергия ЧЕЗ Трейд България ЕАД, компанията за IT услуги ЧЕЗ ИКТ България ЕАД, фотоволтаичния парк Фри Енерджи Проджект Орешец, сдружението за произвеждане на електричество от биомаса Бара Груп и ЧЕЗ България ЕАД, която координира и ръководи активността на всички сдружения на групата в страната.

Договорено е висшият мениджмънт на ЧЕЗ България ЕАД, включително и изпълнителният шеф на сдружението, да остане в компанията, с цел да се подсигурява равномерен временен интервал в ръководството, допълват от холдинга.

Сделката по придобиването на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България ще бъде финализирана след утвърждение от съответните регулаторни органи.

Консултанти на Еврохолд по договорката са основаната в Лондон интернационална адвокатска адвокатска фирма Morrison & Foerster и българската - " Стоева, Чомпалов и Знеполски ". Консултанти на ЧЕЗ Груп са адвокатските сдружения Skils s.r.o. и " Пенков, Марков и сътрудници ", излиза наяве още от изказването на " Еврохолд ".

Първоначално покупател на бизнеса на ЧЕЗ у нас трябваше да е " Инерком " на Гинка Върбакова. Сделката обаче не получи позволение от Комисията за защита на конкуренцията. По-късно ЧЕЗ се отхвърли от договорката с " Инерком " и разгласи, че преглежда други две оферти за продажба - от " Еврохолд " и " Индия пауър ".

В средата на април ЧЕЗ отхвърли офертата на индийската компания и стартира да договаря извънредно с " Еврохолд ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР