Еврохолд е третият потенциален купувач на българските активи на ЧЕЗ,

...
Еврохолд е третият потенциален купувач на българските активи на ЧЕЗ,
Коментари Харесай

Третият кандидат за българските активи на ЧЕЗ е "Еврохолд"?

„ Еврохолд ” е третият евентуален покупател на българските активи на ЧЕЗ, оповестява „ Лидове вести ”, съобщи БНР. За последните две години компанията има повече от 10 придобивания.

От българската компания оповестиха позиция в уеб страницата си, че не разясняват „ клюки и спекулации ”.Като публична компания, търгувана на тържищата в София и Варшава, компанията не може да разяснява клюки и спекулации. Ако компанията и подразделенията ѝ имат намерение да осъществят нови придобивания в бъдеще, те ще ги обяват обществено и навреме и ще осведомят навреме всички заинтригувани, допълват от „ Еврохолд “.

От централата в Прага обявиха, че имат съглашение за конфиденциалност и чакат обвързващи предложения през април.

Миналата седмица стана ясно, в конкуренцията ще се включи и трети евентуален вложител, откакто Томаш Плескач от Надзорния съвет на сдружението анонсира информацията. По непотвърдени данни става дума за българска компания, а финансирането най-вероятно ще бъде обезпечено от съветски или британски банки. Тази заран „ Лидове вести “ – чешкото издание, което първо разкри желанията за продажбата на българските активи на ЧЕЗ, съобщава, че третият вложител е „ Еврохолд “.

От ЧЕЗ-Прага още веднъж обявиха, че докато не получат обвързващи предложения, не могат да разясняват търговски договаряния. Все още „ Инерком “ и индийската „ Индия пауър “ са евентуални купувачи на българските активи, безапелационни са от Прага.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР