Еврохолд България АД внесе жалба в Административния съд на София

...
Еврохолд България АД внесе жалба в Административния съд на София
Коментари Харесай

Еврохолд оспори решението на КЗК за сделката с ЧЕЗ


Еврохолд България АД внесе тъжба в Административния съд на София област против решението на Комисията за защита на конкуренцията, която се  произнесе срещу договорката с ЧЕЗ Груп. Още след произнасянето на Комисията от холдинга оповестиха, че ще оповестят в допълнение какво ще подхващат. Сега Еврохолд оспорва решението с претекста, че ще пази ползите на своите над 9000 акционери. От своя страна ЧЕЗ също разгласи, че ще търси правата си през правосъден арбитраж.

Компанията резервира интереса си към придобивания в енергийния бранш в района и вижда в тях опция за диверсификация на портфолиото си, се показва в публично известие до медиите на холдинга. 

В този подтекст Еврохолд добавя, че продължава осъществяването на оповестената през октомври тактика за основаване на мощна районна ютилити компания в границите на холдинга по модела на Евроинс Иншурънс Груп АД (EИГ), която е една от огромните застрахователни групи в Югоизточна Европа (ЮИЕ).

Създаденият от Еврохолд енергиен ръб, който включва одобрени интернационалните и български енергийни специалисти, продължава да работи за реализация на тактиката за развиване на ютилити бизнеса на холдинга в ЮИЕ, показват от компанията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР