Еврохолд АД внесе жалба в Административен съд – София област

...
Еврохолд АД внесе жалба в Административен съд – София област
Коментари Харесай

Еврохолд с жалба в съда срещу КЗК заради отказа на сделката с ЧЕЗ

" Еврохолд " АД внесе тъжба в Административен съд – София област против решението на Комисия за защита на конкуренцията да не позволи договорката по придобиването на активите на ЧЕЗ в България, оповестиха от компанията.

Чешката енергийна група също е подхванала административни ограничения против решението на българския регулатор.

" Еврохолд " ще пази ползите на своите над 9000 акционери след решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за възбрана на договорката с ЧЕЗ Груп, следвайки своята отговорност пред тях и изпълнявайки своите отговорности, се споделя в известието на компанията.

" Еврохолд " продължава осъществяването на оповестената през октомври тактика за основаване на мощна районна ютилити компания в границите на холдинга по модела на Евроинс Иншурънс Груп АД (EИГ), която е една от огромните застрахователни групи в Югоизточна Европа (ЮИЕ). Компанията резервира интереса си към придобивания в енергийния бранш в района и вижда в тях опция за диверсификация на портфолиото си, се споделя още там.

Създаденият от " Еврохолд " енергиен ръб, който включва одобрени интернационалните и български енергийни специалисти, продължава да работи за реализация на тактиката за развиване на ютилити бизнеса на холдинга в ЮИЕ, написа там. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР