Еврохолд АД очаква, че ще успее да купи българския бизнес

...
Еврохолд АД очаква, че ще успее да купи българския бизнес
Коментари Харесай

Еврохолд обяви кога очаква да приключи сделката за ЧЕЗ

" Еврохолд " АД чака, че ще успее да купи българския бизнес на ЧЕЗ до края на годината - в това число с регулаторно утвърждение. По договорката работят над 120 разнообразни специалисти – не виждаме причина Комисия за защита на конкуренцията да не утвърди договорката, сподели Асен Хрисов, ръководител на Надзорния съвет на " Еврохолд " АД.
Самата договорка става посредством новосъздадена компания, записана в Холандия. Идеята е по този метод по-лесно в договорката да влязат и непознати вложители. Операцията по придобиването на българските активи на ЧЕС се финансира със заем от две капиталови банки (Deutshe Bank и Nomura) плюс увеличение на личния капитал на " Еврохолд " - с 80 млн. евро, само че в случай че КФН не позволи нарастването, холдингът има авариен вид – финансиране на договорката със лични средства, персонално на вложителите в холдинга.
" Ние сме най-хубавият претендент за сходен сензитивен бизнес. Можем да купим подобен актив, да го управляваме добре и това да бъде в полза на българските консуматори ", сподели Кирил Бошов, ръководител на директорския ръб на " Еврохолд ".
Какво счита да промени българското сдружение в ЧЕЗ - научете в Expert.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР