Еврохолд АД очаква, че ще успее да купи българския бизнес

Еврохолд АД очаква, че ще успее да купи българския бизнес ...

Еврохолд обяви кога очаква да приключи сделката за ЧЕЗ.

"Еврохолд" АД очаква, че ще успее да купи българския бизнес на ЧЕЗ до края на годината - включително с регулаторно одобрение. По сделката работят над 120 различни експерти – не виждаме причина КЗК да не одобри сделката, каза Асен Хрисов, председател на Надзорния съвет на "Еврохолд" АД.
Самата сделка става чрез новосъздадена компания, регистрирана в Холандия. Идеята е по този начин по-лесно в сделката да влязат и чужди инвеститори. Операцията по придобиването на българските активи на ЧЕС се финансира със заем от две инвестиционни банки (Deutshe Bank и Nomura) плюс увеличаване на собствения капитал на "Еврохолд" - с 80 млн. евро, но ако КФН не разреши увеличението, холдингът има резервен вариант – финансиране на сделката със собствени средства, лично на инвеститорите в холдинга.
"Ние сме най-добрият кандидат за подобен чувствителен бизнес. Можем да купим такъв актив, да го управляваме добре и това да бъде в интерес на българските потребители", каза Кирил Бошов, председател на директорския борд на "Еврохолд".
Какво смята да промени българското дружество в ЧЕЗ - научете в Expert.bg.

Източник: actualno.com