Еврогрупата одобри нов транш финансова помощ за Гърция в размер

...
Еврогрупата одобри нов транш финансова помощ за Гърция в размер
Коментари Харесай

Още 6,7 млрд. евро помощ за Гърция, срещу нови реформи

Еврогрупата утвърди нов транш финансова помощ за Гърция в размер на 6,7 милиарда евро, само че желае от Атина да извърши всички изостанали ограничения за икономии, предписани от кредиторите, с цел да може да получи тези пари, оповестява в. " Нафтемборики ", представен от Българска телеграфна агенция.

Става дума за 15 такива ограничения, които държавното управление следва да осъществя, с цел да може през февруари да бъде отпусната част от транша в размер на 5,7 милиарда евро в границите на третия обзор на гръцката избавителна стратегия. Другите 1 милиарда евро ще бъдат преведени на Гърция през април.

Председателят на Еврогрупата Марио Сентено разясни, че от общо 6,7 милиарда евро 3,3 милиарда ще бъдат употребявани за погасяване на гръцкия дълг, 1,7 милиарда ще бъдат предоставени за споразумяване на просрочени отговорности на страната, а 1,9 милиарда евро - за основаване на финансов буфер поради края на програмата.

Еврогрупата е решила също, че до края на програмата Гърция би трябвало да извърши още 88 предписани ограничения от кредиторите, които са по линия на идващия четвърти обзор на нейната избавителна стратегия, преди тя да изтече през август.

Заемите, които се планува да получи Гърция до края на тази нейна избавителна стратегия възлизат общо на 18,4 милиарда евро. В тази сума влизали и утвърдените нощес 6,7 милиарда евро, показва изданието.

Финансовите министри от еврозоната са удостоверили, че по-късно утвърждение може да стартира разискването на равнище специалисти за облекчение на гръцкия дълг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР