Евродепутатите сложиха таван на цените на обажданията в рамките на

...
Евродепутатите сложиха таван на цените на обажданията в рамките на
Коментари Харесай

Цената на роуминга пада от 15 май догодина

Евродепутатите сложиха таван на цените на позвъняванията в границите на Европейски Съюз, откакто през днешния ден одобриха пакета за телекомите, който също така улеснява достъпа до мрежите от пето потомство и основава съобщителна система за изключителни обстановки, оповестиха от представителството на Екологичен потенциал у нас.

След отпадането на роуминга през предходната година стана доста по-лесно да поддържаме връзка с близки и другари и на път, само че към момента цените за позвънявания до номера от други страни в Европейски Съюз са високи. Новото законодателство лимитира цената на позвъняванията до други от Европейски Съюз на 19 цента, и на 6 цента за текстови известия (SMS) от 15 май 2019 година

Правилата също по този начин пазят по-добре потребителите на смарт телефони, в това число потребителите на уеб основани услуги (Skype, WhatsApp и др.) и укрепват условията за сигурност и за криптиране. Въвежда се правото за опазване на телефонен номер за един месец след прекратяването на контракт, както и правото за възобновяване на необработен предплатен заем при преустановяване на контракт, както и обезщетение при положение на закъснение или корист с прехвърлянето му.

По отношение на 5G мрежите задачата е към 2020 година във всяка страна от евросъюза да има най-малко един град, където действа такава инфраструктура.

През идващите няколко години би трябвало да проработи и система за уведомяване на жителите за спешни обстановки посредством SMS или мобилно приложение.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР