Евродепутатите ще призоват ЕС да предприеме действия за смекчаване на

...
Евродепутатите ще призоват ЕС да предприеме действия за смекчаване на
Коментари Харесай

Продоволствената сигурност в светлината на руското нашествие в Украйна

Евродепутатите ще призоват Европейски Съюз да предприеме дейности за намаляване на последствията от войната в Украйна върху европейските и международните селскостопански пазари и доставките на храни.

В сряда Комисията ще показа дълготрайните си ограничения за гарантиране на продоволствената сигурност в Европа и устойчивостта на веригите за доставки. По време на дебата се чака членовете на Екологичен потенциал да изискат незабавни ограничения за стабилизиране на пазара на Европейски Съюз, който беше обиден от неналичието на импорт на селскостопански артикули от Украйна.

Очаква се резолюцията, която ще бъде подложена на гласоподаване в четвъртък, да приканва за понижаване на европейската взаимозависимост от вноса и за унищожаване на пречките пред свободното придвижване на значими селскостопански артикули на единния пазар. Евродепутатите евентуално ще призоват за бързо активизиране на спешния запас от 500 млн. евро и за удължение на периода на деяние на изключителните ограничения за развиване на селските региони по отношение на COVID-19
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР