Евродепутатите ще плащат най-висока вноска в касата на ГЕРБ -

...
Евродепутатите ще плащат най-висока вноска в касата на ГЕРБ -
Коментари Харесай

По 500 лева плащат евродепутатите за членство в ГЕРБ

Евродепутатите ще заплащат най-висока вноска в касата на ГЕРБ - по 500 лева на година. Предстои да се посочи по какъв брой ще дават кметовете, министрите и народните представители и по какъв брой - учещите и пенсионерите, за които вноската ще е алегорично, оповестява " 24 часа ".

Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която е заседавала в сряда вечерта, е решила да вдигне членския импорт, само че няма финално решение какъв брой да е той. Наред с левчето от бюджета централата се нуждае от още 2 млн. лева на година за прехрана на активността си.

От основаването на ГЕРБ в края на 2006 година до момента всички членове заплащат по 2 лв. на година за организацията. След като по предложение на ръководещата партия Народното събрание смъкна държавната дотация за партиите, получили 1% на последните парламентарни избори, от 11 на 1 лева на автентичен глас, се търси метод да се обезпечи издръжката.

Етичната комисия, която Борисов поръча да проработи към Изпълнителната, ще бъде образувана до края на юли. Тя ще е от 3-ма или 5-има членове с отлична известност, изясни през вчерашния ден вицепремиерът Томислав Дончев, член на Изпълнителната комисия. Ще приема и анонимни сигнали за морално укорими дейности на управленци и функционери от ГЕРБ, сподели Дончев. Той увери, че до седмица партията ще излезе със мнение по сигнала, който внесе водачът на РЗС Яне Янев против кмета на Сандански Кирил Котев. Данните по какъв начин захранил с минерална вода хотела си, изглеждали смущаващи и било допустимо ГЕРБ да смъкна доверието си от него.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР